Ingrediënten voor 14 grote of 24 kleinere.
- 120 gram ongezouten boter
- 100 gram bruine suiker
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 125 gram (uitgelekte) pompoenpuree
- 1 tl. vanille extract
- 140 gram bloem
- 1/2 tl. baking soda
- 1/4 tl zout
- 70 gram havermout
- 100 gram witte chocolade, grof gehakt
- 100 gram macademia noten, grof gehakt
- Klop de boter en de suikers romig.
- Roer het ei, de pompoen en de vanille erbij.
- Meng in een andere kom de bloem, soda en zout door elkaar.
- Mix de droge ingrediënten door de natte.
- Roer de noten, havermout en witte chocolade erdoor.
- Maak een hoopje deeg ter grootte van een eetlepel, (of minder indien gewenst) op een bakplaat, op bakpapier of matje.
- Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden C, voor 8-14 minuten.
- De baktijd kan variëren, afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de pompoenpuree (mijn puree was vrij nat, daarom even laten uitlekken in een zeef)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten