zondag 29 januari 2012

Pittige rode linzensoep met kokos




Voor 4 personen
  • 2  el zonnebloemolie
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaad en in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, buitenste bladeren verwijderd en binnenkant fijngesneden
  • 200 g rode linzen, (geweekt, zie noot)) en gewassen
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 dl kokosmelk
  • 9 dl water
  • sap van 1 limoen
  • 3 lente-uien, fijngehakt
  • 20 g verse koriander, fijngehakt
  • zout en gemalen zwarte peper
  1. Verhit de olie in een grote pan en voeg uien,chilipeper, knoflook en citroengras toe.Fruit alles 5 minuten, of tot de uien zacht, maar niet bruin zijn. Roer af en toe.
  2. Voeg de linzen en specerijen toe.Schenk kokosmelk en water erbij, roer goed.Breng het geheel al roerend aan de kook, verlaag de temperatuur en laat de soep 40-45 minuten sudderen , of tot de linzen zacht zijn.
  3. Roer het limoensap erdoor en voeg lente-uien en koriander toe; houd wat koriander achter voor de garnering.Breng op smaak en schenk de soep in voorverwarmde kommen.Strooi de koriander erover.
Noot:Lekkere soep, we aten er naanbrood bij. Ik had de linzen niet geweekt (omdat ik gelezen had dat dat niet nodig was met linzen?), het duurde ruim een uur eer de linzen zacht waren.


Bron:Het chilipeper kookboek, Jenni Fleetwood
Related Posts with Thumbnails