maandag 26 november 2012

Kadahi kip


Een leuk boek ontdekt en aangeschaft, namelijk het Mighty Spice kookboek, en gisteren een recept geprobeerd.De schrijver gebruikt in elk gerecht niet meer dan 5 specerijen per recept.
De kip was erg lekker.
De garam masala maakte ik dit keer zelf.Dat was nog een hele klus, omdat het vijzelen van keiharde kaneelstokjes zwaar werk was! Natuurlijk kun je ook gewoon een kant en klare masala kopen....Per abuis heb ik de chilipeper met zaad en al verwerkt, maar daar klaagde niemand over..lekker pittig!



Voor 4 personen:

- 2 el plantaardige olie
- 2 tl komijnzaad
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 groene chilipeper, zaad verwijderd, fijngehakt
- 2,5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 4 tomaten, in grote blokjes
- 1 tl garam masala
- 0,5 tl geelwortelpoeder
- 1,5 tl zout
- 500 gram kippendijen, zonder bot of vel, in fijne reepjes
- 1 groene paprika, zaad verwijderd, in fijne reepjes
- sap van 1/2 citroen
- Rijst voor erbij, bijv. Basmati


1. Verhit een wok op middelhoog vuur en voeg de olie toe.Voeg het komijnzaad toe en laat het 10 sec. knetteren en voeg dan de ui toe.Roerbak de ui 3- 4 minuten, tot hij goudbruin is, en voeg dan de groene peper, gember,tomaten, garam masala, geelwortel en het zout toe.Meng goed en roerbak alles 5-6 minuten, tot de tomaten uit elkaar vallen en een saus vormen.

2. Voeg de reepjes kip en groene paprika toe, zet het vuur laag en laat de curry 12-15 minuten sudderen, onder af en toe roeren, tot de kip gaar is.Voeg het citroensap toe en roer alles nog een keer goed door.Serveer direct , met de rijst.






Bron: het Mighty Spice kookboek van John Gregory-Smith






Related Posts with Thumbnails